• Geachte Leden,

  Bij het zichtbaar maken van leden onder 16 jaar is nog een hoop onduidelijkheid hieronder is een bericht van de NBB.

   

  Bij controle zien wij dat veel verenigingen hun spelers reeds bij de teams hebben ingevuld, echter dat daarbij vaak de coaches en teammanagers worden vergeten. Bij wedstrijden is de invulling van een coach op het DWF verplicht. Zorg er voor dat deze tijdig in Sportlink aan het team is toegevoegd. Ook de invulling van een teammanager bij een team is aan te raden. De teammanager kan op voorhand veel input voor een wedstrijd in de app plaatsen. Een persoon kan in Sportlink zowel de functie van coach als teammanager aangemeten krijgen!

  Wanneer u het idee hebt dat bepaalde input niet goed in de app staat raden wij u aan middels een veegbeweging (swipe) naar beneden de betreffende app-pagina te verversen. Het kan namelijk zijn dat oude gegevens in de cache van uw telefoon zijn opgeslagen.

   

  Veel verenigingen en leden (ouders) hebben aangegeven problemen te hebben met het zichtbaar krijgen van pasfoto’s van hun leden/kinderen die jonger zijn dan 16 jaar. Sinds 25 mei 2019 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Die stelt dat kinderen tot 16 jaar niet zelf mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. En dit geldt dus ook voor de persoonlijke instellingen van kinderen onder 16 jaar in de app. Deze instellingen worden dus standaard op niet zichtbaar gezet. Ouders/ verzorgers kunnen deze gegevens wijzigen. In de onderstaande handleiding kunt u lezen hoe dit aan te pakken.

  https://sportlinkservices.freshdesk.com/nl/support/solutions/articles/9000149838-persoonlijke-instellingen-wijzigen-van-kinderen-onder-16-jaar