• Beste basketballer/F-scheidsrechter,

  Hierbij willen wij je uitnodigen om deel te nemen aan de BS3 opleiding! Na het behalen van je F-diploma bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar de volgende scheidsrechtersopleiding; Basketball Scheidsrechter 3. (De E-cursus bestaat niet meer). Het doel van de BS3 opleiding is om je voor te bereiden op het fluiten van wedstrijden op afdelingsniveau en in de 2divisie. Daarnaast kan je de opleiding ook volgen om je eigen fluit niveau te verbeteren. Hoe leuk is dat!

  Wat houdt de BS3 opleiding in?

  Het BS3 opleidingstraject duurt ongeveer een half seizoen en bestaat uit vier workshops met praktijkopdrachten en een spelregeltoets. De vier workshops gaan over Spelregelkennis, Arbitragetechniek & begeleiding, Basketballinzicht en Leiderschap & Sportiviteit. Daarnaast fluit je in het opleidingstraject, onder begeleiding, twee wedstrijden op het toekomstige BS3 niveau. Wat we van je vragen is dat je de workshops voorbereid, dat je aanwezig bent en dat je de praktijkopdrachten maakt. Je sluit de opleiding af met het insturen van je portfolio en het fluiten van een wedstrijd, dit is de Proeve van Bekwaamheid (PvB). 

  Op 21 september 2019 start in alle afdelingen een BS3-opleiding! 
  Er zijn drie workshops van 10.00-12.30 uur en een workshop van 9.30-13.00 uur (dit is incl. spelregeltoets). De datums waarop workshops gegeven worden staan aangegeven met een X.

   Je volgt in principe de opleiding waar je je voor inschrijft. Maar als je een keer niet aanwezig kunt zijn, dan mag je deze workshop ook bij een andere locatie volgen. 

  Inschrijven

  Heb je er zin in? Je bent van harte welkom! Inschrijven kan tot 16 september via je vereniging of je stuurt een mailtje naar caroline.stevens@basketball.nl. Graag je naam, geboortedatum en je vereniging doorgeven.

  Downloads
  Kijk voor alle BS3 downloads op de NBB site. Neem vooral de deelnemershandleiding door en bekijk de praktijkopdrachten.

  Kosten
  Een BS3-opleiding kost € 150,- per deelnemer. Het bedrag zal worden doorbelast aan je vereniging, die op de hoogte moet zijn van je inschrijving.

  Voorwaarden

  Op de Basketball Scheidsrechtersopleidingen (niveau 2, 3 en 4) zijn de
  'Inschrijf- en betalingsvoorwaarden opleidingen' van de Nederlandse Basketball Bond van toepassing.

  Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag van je!

  bestuur BV Leeuwarden