• De toeschouwer. H3-Quintas1 ( 41-50)

  Als (niet objectieve )toeschouwer loop ik zaterdag 12 oktober de sporthal binnen.
  Er is slechts 1 wedstrijd aan de gang en als ik de stand zie denk ik dat ze net begonnen zijn het staat 27-33. Dan bedenk ik, het is toch al wat later, zijn ze te laat begonnen? Nee zo blijkt, er wordt domweg niet veel gescoord door deze teams. Ze proberen het wel maar er komt niet veel uit. Het blijft dus spannend.
  Het 3e kwart gaat teneinde en het 4e begint, ik kan mij weer niet inhouden om de scheidsrechters te bekritiseren omdat ze niet fluiten(een oude gewoonte), blijkt hier een beginnende scheids te staan en een die lang niet gefloten heeft. Dit verklaart een hoop, de wedstrijd loopt niet lekker. Zo`n wedstrijd verdiend betere c.q. oudere scheidrechters, in elk geval geen beginners.
  Ons 3e team is goed aangevuld met de echte recreanten Alex, Jelmer, Peter en Lourens. Die spelen de sterren van de hemel maar scoren helaas niet echt goed, de standaard spelers van het 3e echter ook niet. De tegenstander is langer en maakt de punten onder de borden en niet van afstand.
  Ik vind toch dat ik me maar moet bemoeien met de coaching, het werkt nog wel eens om tegen een langer team dat niet van buiten schiet zone te gaan spelen. Dit lukt redelijk, de recreanten kunnen prima zone spelen de standaard spelers niet. Bijna alle verdedigende rebounds worden gepakt als er nu nog gescoord zou worden winnen ze gewoon deze wedstrijd. Een pick and roll spelletje is ideaal maar komt helaas niet echt uit de verf er wordt in de aanval teveel gerommeld, recreanten zijn ook niet gewend pick en roll te spelen en schijnbaar de standaard spelers ook niet. Het blijft bij individuele acties.
  Quintas schiet echter wel even met scherp en loopt iets uit, maar H3 geeft niet op en loopt toch nog iets in. Deze acties worden echter te laat ingezet en de wedstrijd gaat verloren met 41 50. Volgende keer beter jongens, ik heb echter toch genoten en ben niet voor niets naar de sporthal gegaan.