• Op zaterdag 5 oktober om kwart om 16:15 speelden de jongens van het u-18 1 team uit Leeuwarden tegen het u-18 1 team uit Hoofddorp in het klaverdijkje in Leeuwarden. Uit ervaring is gebleken dat hoofddorp een lastige tegenstander is en hierdoor dus ook vaak een mooie wedstrijd oplevert.
    In het eerste kwart had Leeuwarden al gelijk de overhand. Door als 1 team te spelen lukte het toch om door de verwachte zone-defense te komen. Het eerste kwart was nog steeds erg chaotisch door alle teamfouten die gemaakt zijn door beide teams. Het eerste kwart is geƫindigd met 16-7 in het voordeel van Leeuwarden. het tweede kwart liep gelijk aan het eerste kwart, weer werden er veel fouten gemaakt door beide teams en miste het team uit hoofddorp veel van de kansen waardoor de voorsprong voor Leeuwarden werd uitgebreid tot 34-16.
    Het derde kwart liep weer zoals de vorige twee kwarten. Nog steeds werden er te veel fouten gemaakt. weer werd er ongeveer evenveel gescoord door beide teams. Ook al waren de tegenstanders aan elkaar gewaagd was het een eenzijdige wedstrijd. De stand aan het einde van het derde kwart was: 48-26
    Het vierde kwart was een verschrikking. De grote voorsprong werd steeds kleiner. Leeuwarden verdedigde niet meer, ze dachten dat ze er al waren. Hierdoor kwam Hoofddorp terug met nog maar een verschil van 15 punten. Het team uit Leeuwarden gaf geen energie meer, terwijl het team uit hoofddorp dit wel deed. Uiteindelijk begon Leeuwarden weer te spelen zoals ze de hele wedstrijd hebben gedaan. Hierdoor begon de bank ook weer energie te geven, wat weer resulteerde in meer energie op het veld. De jongens van Leeuwarden hebben de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 62-44.
    Sil de Boer